Coffee Crumble Cake
Cafeïne nodig om op gang te komen? Neem nog een bakk- ehh plakkie van deze coffee crumble cake!
Spijt ga je er niet van krijgen. Deze smeuïge cake met koffiesmaak en kruimellaag is een ware traktatie. Gemaakt op basis van volkorenmeel en verrijkt met ons geliefde vanille eiwitpoeder, ben je bovendien lekker lang verzadigd.
Van deze coffee crumble cake kan je gegarandeer niet afblijven dus daarom hebben we met 4 grote porties gerekend om de voedingswaarden te berekenen. Je kan er natuurlijk ook kleinere plakjes van snijden. Maar we vragen ons af waarom je dat zou doen want een groot plak levert je slechts 195 kcal met slechts 2 gram natuurlijke suikers en maar liefst 20 gram eiwit! Go for it dus!
Bereidingstijd
20 min + 30 minuten oven
Voedingswaarde
Per plakje: 195 kcal, 15 koolhydraten (waarvan 2 gr suiker), 4 gr vet, 20 gr eiwitten
Ingrediënten:
- 80 gram volkoren speltmeel
- 50 gram Live Puri Vanille ongezoet eiwitpoeder
- 40 gram Steviala Ery-Bronze
- 8 gram bakpoeder
- 2 theelepels instant koffiepoeder
- 1 theelepel kaneel
- 20 gram ongezoete appelmoes
- 80 gram Griekse yoghurt (ik heb 0% gebruikt)
- 175 gram melk (ik heb ongezoete amandelmelk gebruikt)
Ingrediënten kruimeldeeg
- 20 gram Live Puri Vanille ongezoet eiwitpoeder
- 20 gram Steviala Ery-Bronze
- 20 gram smeerbare ‘boter’ voor op brood (ik heb Becel light gebruikt)
Steviala Caramel Crush (optioneel voor de topping)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht) en vet een ovenbestendig bakje of schaaltje in met bakspray, boter of olie.
- Neem een grote kom en zeef daar het volkoren speltmeel boven. (Gooi de grove zemelen die zijn achtergebleven in de zeef niet door het beslag, deze maken je cake droog.) Voeg het eiwitpoeder, de Ery-Bronze, het bakpoeder en koffiepoeder en de kaneel toe en meng dit door het volkorenmeel.
- Doe vervolgens de appelmoes, Griekse yoghurt en de melk in de kom en meng alles kort maar krachtig door elkaar.
- Maak in een klein kommetje het kruimeldeeg door van alle ingrediënten uit het tweede lijstje met je handen kruimels te vormen.
- Schenk het beslag in het bakje of schaaltje, bestrooi met de kruimels en zet dit 30 minuten in de warme oven.Tip: Besprenkel met Steviala’s Caramel Crush en eet direct op.
De foto’s en het recept van deze eiwitrijke coffee crumble cake zijn van onze eigen Anouk. Ze maakte eerder ook deze gezonde koolhydraatarme poffertjes en super lekkere eiwitrijke amerikaner en heerlijke eiwitrijke gezonde pandan cake. Of kijk hier voor alle eerdere recepten van Anouk.
Recipe Maaike 2 - Live Puri
Recept ingrediënten:
4.5