Helpen eiwitpoeders bij afvallen?

18 september 2017 in Blogs
Ouderwetse weegschaal met houten kistjes

Hier zijn de feiten over afvallen

Vaak denken mensen dat ze moeten gaan sporten om af te vallen. Maar je lichaamsvet neemt vooral af door wat aan je voeding te doen. Dat betekent minder energie (lees: calorieën) opeten dan dat je lichaam verbrandt. Het is eigenlijk een simpele rekensom maar hoe doe je dat in de praktijk? Vervang eens je ongezonde tussendoortjes door een eiwitshake. Deze helpt je op 2 fronten:

Verzadiging met weinig calorieën
Eiwitten hebben een laag calorisch gehalte (een shake bevat minder dan 100 Kcal) en een hoog verzadigingsvermogen. Met andere woorden, als je eiwitpoeders toevoegt aan je voedingspatroon, zal je minder snel weer trek krijgen en dus minder behoefte hebben aan ongezonde tussendoortjes. Met name de eiwitsoort caseinaat draagt hieraan bij doordat deze een wat vastere vorm in je maag krijgt waardoor je je nog langer voldaan voelt.

Spieren voor meer verbranding
Naast een verzadigd gevoel leveren whey eiwitten een wetenschappelijk bewezen positieve bijdrage aan spieropbouw. En hoe meer spieren je hebt, hoe meer je verbrandt. Iemand met hetzelfde gewicht maar een hoger spierpercentage, zal dus meer calorieën verbranden ten opzichte van iemand met een lager spierpercentage. En het mooie is, dit werkt voor iedereen want iedereen heeft spieren!

Tip: Heb je wel eens zin in iets zoets na je avondeten? Probeer dan eens een cacao eiwitshake te drinken in plaats van naar die reep chocola te grijpen. Wedden dat je met een eiwitshake als toetje ook je zoete trek kan wegwerken? En je krijgt slechts een fractie van de calorieën binnen. Of kijk eens bij alle heerlijke eiwitrijke tussendoortjes!

Val je automatisch af door wat eiwitpoeder aan je voeding toe te voegen? Dat niet perse, maar het wordt wel makkelijker gemaakt om op een lekkere manier, zonder honger, die guilty pleasures te laten staan.

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Nieuwsbrief