Duurzaamheid in onze groene poriën

10 oktober 2019 in Lifestyle
Duurzaamheid Live Puri blad

Duurzaamheid en Live Puri

Duurzaamheid is een hot topic maar voor Live Puri een thema wat eigenlijk sinds dag 1 in alle keuzes meespeelt. Vandaag is het dag van de duurzaamheid. Een mooie gelegenheid om uit te leggen welke duurzame initiatieven we allemaal nemen. Bij de ontwikkeling van Live Puri hebben zowel kwaliteit als duurzaamheid een grote rol gespeeld. En dat blijft het doen. Het is een ‘work in progress’, omdat er gelukkig steeds nieuwe ontwikkelingen zijn! En er blijft altijd wat op het verlanglijstje staan…

Lokale ingrediënten en productie 

Allereerst kopen we ingrediënten in die bij voorkeur lokaal geproduceerd worden. 90% van onze ingrediënten komt uit de Nederland en alle producten maken we vlak over de grens in de België. Zo heb jij een product in huis wat geen lange onnodige reis afgelegd heeft.

Recyclebare product verpakkingen 

Onze vitamines en mineralen verpakken we in donkere glazen apothekerpotjes. Glas is een van de meest duurzame materialen en kan heel goed gerecycleerd worden. De donkere kleur van het glas zorgt er bovendien voor dat onze vitamines het best hun kwaliteit houden en langer houdbaar zijn.

Onze poeders verpakken we in recylebare stazakken. Vergeleken met de grote plastic bussen waar veel eiwitpoeders in verpakt zijn, realiseren we hiermee een besparing van 85% plastic. De leverancier van onze stazakken is bovendien Business Angel is van de Plastic Soup foundation. Liefst willen we op termijn naar een nog duurzamere (plasticvrije?) oplossing maar aangezien een papieren zak bijvoorbeeld enorme nadelen heeft voor de houdbaarheid van onze producten is dit (nog) geen optie. Gelukkig gaan de ontwikkelingen op dit gebied hard!

Wie al een keer een Live Puri eiwitpoeder zak besteld heeft, weet dat je bij ons je maatschepje los moet toevoegen aan je bestelling. Dat heeft 2 redenen. De schepjes kunnen de zakken beschadigen aan de binnenkant waardoor producten weggegooid moeten worden. Daarnaast is 1 schepje per huishouden voldoende en besparen we zo met z’n allen een verborgen plastic berg. 1 schepje maakt het verschil natuurlijk niet. Maar 1000 schepjes? Dat is al gauw een hele grote doos vol! 

Dozen verpakken en verzenden

Wie in Amersfoort woont en al een keer wat besteld heeft, heeft misschien al eens een persoonlijke fiets bezorging mogen ontvangen. Het is een mooie gelegenheid om klanten beter te leren kennen maar natuurlijk ook enorm eco!

Maar ook voor de kartonnen verzenddozen letten we op duurzaamheid. Onze verzendverpakkingen zijn al een keer gerecycled en bovendien nog vaker recyclebaar. Daarnaast gebruiken we eco tape om de dozen dicht te maken. Deze tape bestaat voor 100% uit gerecycled materiaal en heeft een oplossingsmiddel-vrije kleefstof. En we zorgen er altijd voor dat de verzenddozen zo passend mogelijk zijn om te voorkomen dat we halflege (of halfvolle 😜) dozen bezorgen. 

Live Puri verlanglijstje

Een vervanging voor de plastic maatschepjes staat al heel lang op de verlanglijst. Maar een geschikt alternatief vinden is voorlopig nog niet gelukt. Zitten er nog lezers in de zaal met ideeën? Stuur dan een mailtje naar info@livepuri.nl. Alle input en meedenken wordt zeer gewaardeerd! 

Ik ben ervan overtuigd dat we samen een grote inspanning in de goeie kant kunnen realiseren. Enne, recyclen kan alleen als we ook gescheiden afval inzamelen. Doe jij dat al? 

Liefs,
Maaike

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Nieuwsbrief