In 1x alles over collageen weten?

08 januari 2024 in Live Puri
Collageen Live Puri collageen shot

Wat en waarom collageen?

Het suppleren van collageen: je hoort het tegenwoordig o-ver-al. En zoals dat gaat bij een hype, kun je collageen op steeds meer plekken kopen. Collageenpilletjes, -poedertjes, -drankjes en zelfs -snoepjes vliegen je om de horen. Dat collageensupplementen je zowaar worden aangereikt is handig, maar het is best een wildgroei met soms een erg lage dosis collageen aan een heel hoge prijs (om nog maar over de smaak te zwijgen). Wil je graag collageen suppleren en zeker zijn dat je lichaam er iets aan heeft? Kies dan voor Live Puri Collageen Shots!

Live Puri collageen shots intro nieuwsbrief

Collageen, wat is dat eigenlijk?

Collageen is het meest voorkomende eiwit in je lichaam. Het is een van de belangrijkste bouwstenen van je botten, huid, spieren, pezen en ligamenten. Daarnaast komt collageen ook voor in veel andere lichaamsdelen, waaronder je organen, bloedvaten, hoornvliezen en tanden. Het woord collageen is afgeleid van het Griekse ‘kólla’, dat zoiets als betekent als samenbinden. Zie collageen maar als de lijm je lichaam en je huid bij elkaar houdt; zonder dit eiwit zou je lijf uit elkaar vallen en je huid één groot web van rimpels zijn.

Waarom collageen suppleren?

We horen je denken: waarom moet ik collageen suppleren als dit het meest voorkomende eiwit in mijn lichaam is? Niets ‘moet’ natuurlijk, maar het kan wel handig zijn om elke dag een Live Puri Collageen Shot te drinken. Want waar je wordt geboren met een ijverig collageenmachine in je lijf, neemt de natuurlijke aanmaak van dit lichaamseigen eiwit af als je ouder wordt (een proces dat start vanaf het 25e levensjaar). En er zijn meer bandieten van het collageengehalte in je lijf. We noemen: blootstelling aan UV-straling, roken, alcohol, vrije radicalen en het eten van suiker. Een verminderde collageen aanmaak leidt tot rimpels, minder sterke botten en gewrichtsbanden, slapper haar… Gelukkig kun je met onze shots heel eenvoudig je collageengehalte op pijl houden.

Hoe merk je een collageen tekort?

Er zijn verschillende uiterlijke tekenen van verminderde collageen aanmaak in je lichaam:

  • verslapte huid
  • rimpels
  • minder stevige en dunnere huid
  • minder sterke nagels
  • futloos haar

Daarnaast zijn er ook tekenen aan de binnenkant van je lichaam die je niet zo goed ziet maar wel merkt op termijn zoals:

  • minder sterke botten
  • minder sterk kraakbeen
  • minder sterk bindweefsel
  • minder sterke gewrichtsbanden (ligamenten)

Welk collageen supplement moet je kiezen?

Nu je bekend bent met de werking van collageen, bestaat er een kans dat je nut ziet in collageen suppletie. Kiezen voor de Live Puri Collageen Shots is in dat geval een uitstekende keuze. Dat zit ‘m in de zuiverheid, smaak, het gemak en de samenstelling van het product.

Dosering collageen

De dagelijkse hoeveelheid die jouw lichaam nodig heeft (en kan opnemen) is 10 gram collageen. Meer heeft weinig effect. Als je een collageen shot zoekt, zorg dan dat het 10 gram collageen bevat (veel shots bevatten een lager gehalte). Als je een poeder wil gebruiken, kijk dan in de nutritionele waarden naar het collageen gehalte per 100 gram. Collageen is zeer zuiver en hoog in eiwitgehalte (ons collageen is 90% eiwit). Als jouw poeder slechts 60% eiwit bevat, bevat het dus veel andere toevoegingen of is het collageen niet zo hoogwaardig.

Collageen smaak

Collageen heeft een vrij uitgesproken smaak, een beetje afhankelijk van wat de bron is. Er is keuze uit 3 bronnen: vis, rund of varken. Runder collageen heeft de beste werkzame eigenschappen voor botten en kraakbeen en de meest neutrale smaak. Onze Live Puri shots bevatten gepatenteerd hoogwaardig runder collageen hydrolysaat Peptan. Dit collageen smaakt neutraal en is de allerbeste kwaliteit. Veel collageen producten bevatten enorme aroma explosies en zoetstof om de collageen smaak te verhullen. Onze collageen shots hebben geen smaak verhulling nodig en zijn dus volledig ongezoet, ook omdat zoetstoffen voor veel van onze klanten uit den boze zijn voor welke reden dan ook. We voegden wel ons lekkere aardbei aroma toe met een vleugje citrus van de yuzu vrucht.

Gebruiksgemak

Collageen neem je het best ongeveer 20 minuten voor inspanning en idealiter elke dag op hetzelfde moment voor een langdurig effect. Een poeder kan onhandig zijn omdat je dat nog moet aanmaken. Naast het nadeel van de smaak blijkt het op lange termijn lastig in te nemen. Je kan het makkelijker vergeten en als je collageen gaat suppleren moet je het gedurende langere tijd (maanden) innemen om het positieve effect te merken. Een collageen shot is dan ideaal want het is kant-en-klaar, je neemt het makkelijk mee en je hoeft er minder over na te denken om het in je dagelijkse routine in te bouwen.

Samenstelling

Je weet nu dat het eiwitgehalte van collageen hoog hoort te zijn als je het beste collageen wil kiezen. Een andere belangrijke is om te kijken naar andere toevoegingen. Veel collageen poeders bevatten allerlei vitamines, mineralen of andere toevoegingen waar zogenaamde voordelen aan zitten. Wat veel van deze toevoegingen vooral doen is je product duur maken zonder per se bewezen voordelen te brengen. Wij voegen enkel vitamine C en mangaan toe omdat deze wetenschappelijk bewezen effectief bijdragen. Zo draagt mangaan bij aan normale vorming van bindweefsel. En Vitamine C draagt ​​bij tot de normale collageenvorming voor de normale functie van huid, bloedvaten, kraakbeen en botten. Dit zijn 2 wetenschappelijk goedgekeurde claims (door EFSA). 

Bij Live Puri willen we geen claims die ‘nog goedgekeurd moeten worden’, of simpelweg onwaar zijn. Wel zo fijn dat je weet waar je aan toe bent! En wil je nog extra vitamines of mineralen? Neem er dan een multivitamine capsule bij en je hebt hetzelfde effect!

Nieuwsgierig naar alle ins en outs over onze shots? Alles wat je wilt én moet weten vind je op de Live Puri Collageen Shots productpagina.

Bij het ontwikkelen van onze collageen shots hebben we heel veel soorten collageen getest. En we kunnen gerust vertellen dat er veel verschil in kwaliteit en ook zeker in smaak is. Aangezien we bij Live Puri kiezen voor een lange termijn duurzaam gezond lijf, geloven we er heilig in dat je dat enkel kan bereiken met lekkere voeding. Zo ontwikkelden we de lekkerste eiwitpoeders ter wereld (en omstreken) en nu ook de lekkerste collageen shots!

Vragen of tips? Je kan altijd contact opnemen via de chat of mailen naar info@livepuri.nl!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!