4 redenen waarom je meer eiwitten zou moeten eten

13 juni 2017 in Lifestyle
fruit smoothies met eiwit, blauwe bessen, kiwi, banaan en aardbeien op witte houten ondergrond over waarom je meer eiwitten zou moeten eten

Waarom zou jij meer eiwitten moeten eten?

Wie bewust met z’n lichaam bezig is, heeft vast al gehoord wat de benefits van eiwitten, ook wel proteïnes genoemd, voor z’n lichaam zijn. Het zijn de bouwstenen van de eiwitten in je lichaam en essentieel voor het goed functioneren van je spieren.

Maar waarom zijn eiwitten goed voor je lichaam?

  1. Het is wetenschappelijk aangetoond dat eiwitten bijdragen aan spierbehoud en spieropbouw. Geen zorgen, je zal er niet als bodybuilder gaan uitzien, daarvoor moet je namelijk zeer intensief sporten. Maar zelfs al bestaat je dagelijkse beweging uit naar je werk fietsen, traplopen of achter de kids rennen, je spieren zullen een positief effect ervaren.
  2. Je verbrandt meer calorieën. Om eiwitten te verbranden heb je meer energie nodig dan om koolhydraten weg te werken. Je verbrandt dus meer door anders te eten. Winwin noemen we dat bij Live Puri!
  3. Je blijft langer een verzadigd gevoel houden. Studies tonen aan dat eiwit het meest verzadigende macronutriënt is. Met name caseïnaat levert hier een positieve bijdrage. Het duurt 4 tot 6 uur eer dat door je lichaam verwerkt is. Hierdoor wordt het makkelijker om van tussendoortjes af te blijven.
  4. Sommige groepen hebben een verhoogde behoefte aan eiwitten. Vegetariërs, kinderen, zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, ouderen en mensen die sporten hebben meer eiwit nodig in hun dagelijkse voeding.

De laatste jaren is onze balans in voeding vaak erg te zoeken. Doorgaans eten we te veel (ongezonde) koolhydraten en vetten. Als je kijkt naar de verhouding tussen de 3 macronutriënten in je voeding en je gaat het een keer een week bijhouden, kom je tot goeie inzichten.

Het is niet verrassend dat overgewicht op de loer ligt als je met te veel snoept. En je hebt alle macronutriënten nodig om goed te functioneren uiteraard. Maar de verhouding is key om een langdurig gezond en actief leven te leiden. Wil jij ook meer balans in je voeding? Kijk dan eens bij al onze eiwitrijke recepten. Het zijn allemaal gezondere versies van gewone recepten maar de balans tussen de macronutriënten is veel beter.

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Nieuwsbrief